Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ CBD.

NAggelopoyloy
Φεβ 22, 2021
Έρευνα
CBD

Μια επιστημονική μελέτη που διενήργησε ο επιστημονικός μας υπεύθυνος και καθηγητής Πούλας Κωνσταντίνος και η ομάδα του από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ελλάδα, και σε συνεργασία με την GemmaCert, ηγέτη της αγοράς για την ανάλυση κάνναβης, αποκάλυψαν τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής μελέτης που δείχνει μια σημαντική απόκλιση δραστικότητας μεταξύ της επισημασμένης και της μετρούμενης ισχύος κανναβιδιόλης (CBD) σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα. Αυτά τα αποτελέσματα εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Πολλαπλά προϊόντα, νόμιμα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, από επτά εταιρείες αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας το βιομηχανικό χρυσό πρότυπο για τη δοκιμή ισχύος κάνναβης, υψηλής απόδοσης υγρή χρωματογραφία (HPLC) και της λύσης δοκιμής ισχύος κάνναβης της GemmaCert με βάση την κατοχυρωμένη τεχνολογία που συνδυάζει φασματοσκοπία σχεδόν υπέρυθρης ακτινοβολίας, ανάλυση εικόνας και προηγμένη ανάλυση δεδομένων.

Οι υπολογισμοί και από τις δύο συσκευές δείχνουν ότι κατά μέσο όρο οι ετικέτες προϊόντων υποτιμούσαν τα επίπεδα CBD κατά 50,8%. Τα αποτελέσματα από 206 δοκιμές επιβεβαιώνουν επίσης μια στενή συσχέτιση μεταξύ της απόδοσης HPLC και GemmaCert με μέση διακύμανση 9,63% μεταξύ των δύο αναλυτικών μεθόδων εκτίμησης.

Share this post

Comment

Log in or register to post comments