Χολινεργικοί αγωνιστές ως αντι-COVID θεραπεία.

NAggelopoyloy
Ιουλ 13, 2021
Καινοτομία
.

Με μια εταιρική ανακοίνωση η βιοφαρμακευτική εταιρεία Oyster Point Pharma ανακοίνωσε μερικές μέρες πριν (σε προδημοσίευση και δελτίο τύπου) τα αποτελέσματα μελέτης σε ανθρώπινα κύτταρα και μικρής μελέτης σε πιθήκους της επίδρασης ενός νικοτινικού χολινεργικού αγωνιστή (βαρενικλίνη σε ρινικό spray) στο SARS-CoV-2, με αναφερόμενη ελλάτωση του ιικού φορτίου και αντι-ιική δράση. Παράλληλα γνωστοποιεί την πρόθεσή τους να κυκλοφορήσουν σχετικό σκεύασμα τον Οκτώβριο του 2021 μετά από άδεια του FDA. Η εταιρική ανακοίνωση συνοδεύεται και από προδημοσίευση στο αποθετήριο biorxiv σχετικής μελέτης σε πρωτεύοντα, με αναφορά σε δικές μας δημοσιεύσεις:
https://www.globenewswire.com/.../Oyster-Point-Pharma...
Αυτές ακριβώς τις μέρες που η εταιρεία με τα πειράματά της επιβεβαίωνε τις δημοσιεύσεις μας, άνοιξε και η πατέντα μας που κατοχυρώνει όλους τους χολινεργικούς αγωνιστές ως αντι-COVID θεραπεία.
Με άλλα λόγια η βιοφαρμακευτική εταιρεία μας δικαίωσε ερευνητικά και φυσικά ανοίγει το δρόμο για να αξιοποιήσουμε και επιχειρηματικά τα αποτελέσματα της έρευνάς μας.

Share this post

Comment

Log in or register to post comments